01:02

KALP PASTA


Hem pratik hemde leziz bir pasta oldu.Denemek isteyenlere işte tarifimiz;
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket kakao(25 gram)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tarif lezzet mutfağına ait paylaşımı için kendisine teşşkürlerimi gönderiyorum...
Şeker ve yumurta çırpılır.Diğer malzemlerde eklenir ve çırpılmaya devam edilir.Yağlanmış kalp kalıbımıza hamur dökülür ve fırına verilir.
ARA MALZEMESİ:
1 paket creme ole(dr.otker)
1 poşet kram şanti
2,5 su bardağı süt
Derince bir kaseye 2,5 su bardağı sütümü boşaltıp creme ole ve krem şantimide ekleyip mikserin önce düşük seviyesinde sonra yüksek seviyesinde bir kaç dakika çırptım.
Üzeri için:
1 paket krem şanti
kırmızı gıda boyası
Üzerindeki süslemeler için:
1 çay bardağı su
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta( buğday nişastası kullnadım)
yeşil ve kırmızı gıda boyaları
YAPILIŞI:
Pişen kekimizi ortada ikiye kesiyoruz.Benim kekim fırından çıkarttığımda biraz kabardığı için ortasına kürdanla delikler açtım.Söndü ve tam bir kalp şekline benzedi.Kekimin her iki kısmınıda biraz sütle şekeri ve nescafeyi karıştırdım.Keklerimizn üzerlerini yumuşaması için ısladım.Hazırladığım ara malzemeyi kekimin bir parçasına pay ettim.Arzuya göre arasına damla çikolata yada meyvelerle süsleyebilirsiniz.(Ben kullanmadım)Kalan ara mazemeyle pastamın üzerinide sıvadım.Dolaba yerleştirip yaklaşık yarım saat kadar dolapta beklettim.Ben bu arada gül ve kalp süsleri yapmak için teflon tavaya suyumu,nişastamı ve pudra şekerimi koyup hamur oluncaya kadar bir güzel karıştırdım.Hafif sıcaklığı çıkınca nişasta serpilmiş tezgah üzerinde hamuru 3 eşit parçaya bölüp birisi beyaz diğerini kırmızı ve bir diğerine yeşil gıda boyası ekleyip hamurlarımı yoğurdum.Kürdan ucuna geçirerek gül şekli verdim. Kurabiye kalıplarıylada kalpler yaptım.Pastamın üzeri için krem şanti hazırladım .Krem şantimin çok az bir miktarına kırmızı gıda boyası ekledim.Beyaz krem şantimle pastamın üzerini beyaz renk olması için krem şantiyle sıvadım. Hindistan ceviz serpiştrdim üzerine.Hazırladığım süleri koydum. Kırmızı krem şantiylede sülemeler yaptım.Siz bakmayın uzun uzun anlattığıma hem çok pratik hemde çok leziz bir pastaydı.
Afiyet olsun.
Sevgiler....

03:37

KREMALI KEK


Bu tarifi p.d.ç.s.e'ne ev sahibeliği yapan sevgili arkadaşımız http://narinmutfagi82.blogcu.com/ gönderiyor kendisine kolaylıklar diliyorum...
KREMALI KEK
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao(25 gram)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiğine un
KREMASI: 2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı nişasta(tepeleme olmuycak)
4-5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Yumurtamızı ve şekerimizi mikserde çırparız.Sırasıyla sıvı yağ,süt,kako,vanilyayı ekler bir kez daha çırparız.Elekten geçirilmiş kabartma tozumuzu ve unumuzuda ekler son bir kez daha çırpar kağıt kek kalıplarımıza hamurumuzun 3/4 ünü yemek kaşığı ile doldururuz.Önceden ısıtılmış fırında kürdan kontrolü yaparak pişiririz.(Kokusu gelinceye kadar fırının kapağını açmıyoruz.) Kekimiz pişerken kremasını hazırlarız.Tencerimize sütümüzü,nişastamızı,şekerimizi ilave eder muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişririz.Ocağın altını kapadıktan sonra 1 yemek kaşığı margarimizi ekleriz.Mikserle bir kere çırparız.Fırından çıkarıp hafif soğumasını bekledikten sonra 1 yemek kaşığı kremamızdan üzerlerine gezdiririz.Afiyet olsun..

12:15

FIRINDA KÖFTELİ PATATES VE HAVUÇ SALATASI


MALZEMELER: yarım kg kıyma
5 adet patates
2 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
1adet yumurta
galeta unu
karabiber
kimyon
toz acı biber
kuru nane
tuz
YAPILIŞI
Bir kaseye kıymamızı,yumurtayı,galeta ununu,tuzumuzu,rendelemiş bir adet soğanımızı ve baharatlarımızı ekler kıymalı harcımızı yoğururuz.Kıymamızı buzdolabında dinlendiririz.Patateslerimizi soyar ve dilimleriz.Sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartırız.Kıymalı harcımızıda köfte şeklini verip, kızgın yağda 1-2 çeviririz.Fırın tepsimize patateslerimizi ve köftelerimizi dizeriz.1 yada 2 yemek kaşığı domates salçasını sulandırıp fırın tepsimizin üzerine gezdiririz.Sivri biber ve domates dilimleriyle süsler, üzerini folyo ile örteriz.Önceden ıstmış olduğumuz fırına süreriz.AFİYET OLSUN!


HAVUÇ SALATASI
3-4 adet havuç
dereotu
siyah zeytin
3-4 yemek kaşığı mayonez
zeytinyağ
bir tatlı kaşığı toz şeker
tuz
sirke veya limon suyu
YAPILIŞI:
Havuçlar kazınıp yıkanır, rendelenir ve tuz ekilir.Mayonez, sirke veya (limon suyu) zeyinyağ ve şeker karıştırılır, havuçların üzerine dökülüp tekrar karıştırılarak servis tabağına alnır.Dereotu ve zeytin ile süsleme yapılır.AFİYET OLSUN...